Het dagelijkse rantsoen voor je paard moet tenminste 1-1,5% van het lichaamsgewicht van het paard aan ruwvoer (droge stof) bevatten. Een paard van 500 kilo heeft dus ten minste 5-7,5 kilo ruwvoer (droge stof) nodig. Dit komt overeen met 6-9 kilo hooi (80% droge stof) of 25-40 kilo gras (20% droge stof). Zo wordt de spijsvertering voorzien van voldoende ruwe celstof wat zorgt voor een goede werking.


Ruwvoer in zomer en winter!


In de winter is het belangrijk dat je paard de juiste hoeveelheid ruwvoer krijgt. Een goede hoeveelheid ruwe celstof in de dikke darm houdt de paarden namelijk warm. Hoe? Ruwvoer stimuleert de werking van de dikke darm.


Een goed werkende dikke darm slaat bovendien voldoende van water en elektrolyten op. Hiervan profiteert je paard in de zomer en bij inspanning.

Deel dit artikel