Nu het weer beter wordt, de temperatuur stijgt, is het ook weer tijd voor buitenwedstrijden. In onze evenementenkalender zie je een groot aantal wedstrijden en concoursen vermeld. Als je zelf aan een wedstrijd deelneemt, is het belangrijk dat je paard in goede conditie aan de wedstrijd begint. Je weet dat een goede voorbereiding belangrijk is, maar weet je ook met welke voeding je je paard het best ondersteunt?


Brandstof voor de spieren

Goede voeding is voeding die je kracht geeft en zorgt dat je paard voldoende uithoudingsvermogen heeft. Een paard in goede conditie heeft veel energie, is scherp en beschikt over reactiesnelheid. Welke voeding zorgt dat je paard in training en wedstrijd optimaal presteert? Voeding die je paard brandstof geeft. Door de juiste voeding kun je brandstofvoorziening van de spieren stimuleren. De brandstoffen voor je paard zijn: koolhydraten, vetten, vezels en eiwitten.


Koolhydraten

Granen, de belangrijkste component van marstall voeders, bestaan voor een groot deel uit koolhydraten. Dat is belangrijk want koolhydraten, zetmeel en suiker zijn één van de belangrijkste brandstoffen voor het actieve paard. Deze brandstoffen worden omgezet in glucose, dat via het bloed naar de spieren en lever gaat waar het wordt opgeslagen of omgezet in glycogeen (de belangrijkste leverancier van energie voor spieren).


marstall Concours

Een voer dat bij uitstek geschikt is voor actieve paarden is marstall Concours. De ultieme Power-muesli. Zorgt direct voor energie en verhoogt de prestaties van het paard. Een power-voer als het er om spant!


Met hoog aandeel haver voor snelle energie. Ontsloten gerst en maïs voor lichtverteerbare, langdurigere energietoevoer en uithoudingsvermogen. Speciaal aangepaste hoge gehaltes aan vitaminen (extra dosering vitamine E), mineralen en elektrolyten voor piekbelastingen.


Verkrijgbaar in 20 kg zak, 500 kg bigbox, 750 kg bigbag, bulkKlanten over marstall Concours:

Na een paar weken voeren begon ik aan mijn paard dingen te merken, sneller los, geen spierpijn, minder narrig etc.


De prestaties van mijn paard zijn sinds ik Concours voer echt verbeterd; mijn paard is veel energieker

Deel dit artikel