Wil je dat je paard er goed uitziet en bovendien optimaal presteert? Zorg dat het voldoende mineralen en vitaminen krijgt! In de meeste gevallen betekent het dat je het dagelijkse rantsoen moet aanvullen met een mineraalvoeder.Waarom het nodig is en welke voeders het beste zijn vragen we aan de specialist: Mark Hilkens, van Marstall. “Paardenmensen spreken mij vaak aan als hun paard minder presteert. Ik ga het gesprek aan en vaak adviseer ik deze mensen mineraalvoeders bij te voeren. In veel gevallen is een gebrek aan vitaminen en mineralen één van de oorzaken van een minder fit paard.”


Mark’s top 5

Wanneer is mineraalvoer bijvoeren verstandig?


 • Als je paard veel in de wei staat. De kwaliteit van de wei is vaak niet goed, wat betekent dat je paard te weinig mineralen en sporenelementen binnen krijgt
 • Als je paard weinig krachtvoer krijgt of nodig heeft. 
 • Als je paard moeten herstellen na ziekte of blessure heeft het extra behoefte aan vitaminen en mineralen
 • Als je paard een hooi- en/of graanrantsoen krijgt; vooral als het hooi ouder is of van mindere kwaliteit bevat het te weinig vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten enkelvoudige granen en granenmixen te weinig mineralen en sporenelementen en een verkeerde calcium/fosfor verhouding.
 • Als je paard (veel) stress heeft.


Mark’s advies:

“Zorg dat je paard de juiste mineralen en vitaminen krijgt, geef ze een goed product en dat is een van de Marstall producten. Het mineraalvoer van Marstall biedt je de volgende drie zekerheden:


 1. Voor ca. € 0,20 per dag heb je de garantie dat je paard voldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen krijgt
 2. Het is een compleet pakket met de juiste stoffen in de juiste verhouding.
 3. Op maat te doseren voor alle mogelijke rantsoenen.


Je kunt direct onze producten bestellen:


 1. Marstall Force: 3 mm korrel, complete vitaminen, mineralen en sporenelementen korrel, graanvrij

  Verkrijbaar in: 20 kg zak, 10 kg emmer, 4 kg emmer
 2. Marstall Weide-Riegel: Reep/koek: geen vitaminen, wel mineralen en sporenelementen. Aanvulling naast weidegang, omdat vers gras meestal voldoende vitaminen bevat.

  Verkrijgbaar in: 20 kg zak, 5 kg emmer, 2 kg emmer
 3. Marstall Stall-Riegel: Reep/koek: vitaminen, mineralen en sporenelementen.

  Verkrijgbaar in: 20 kg zak, 5 kg emmer, 2 kg zak


Succes!

Mark Hilkens

Deel dit artikel