Mark Hilkens vertelt over Marstall Optimal: “Het is een structuur-muesli rijk aan vitaminen, mineralen en andere werkzame stoffen en kruiden in natuurlijke vorm. In Optimal zitten 30 verschillende ingrediënten, die het hedendaagse ruwvoer perfect aanvullen. Zo zorg je goed voor je paard. Het is gezond en houdt het paard in goede conditie.”


Waarom is aanvulling nodig?

“In de afgelopen 50 jaar is de samenstelling van het weidegras en daarmee het hooi ingrijpend veranderd. Vroeger bestond een weide uit wel 50 tot 60 verschillede grassen en kruiden. Tegenwoordig vaak maar maximaal 10 tot 15 verschillende grassen. Daarmee is de variëteit  in soorten enorm afgenomen en als gevolg daarvan ook de variëteit in natuurlijke, organische voedingsstoffen die in kruiden voorkomen. Juist deze variëteit aan soorten en voedingsstoffen is de basis voor een goede conditie en gezondheid van paarden.”


Gemis aan natuurlijke, organische voedingsstoffen

“Een gangbaar rantsoen van hooi en krachtvoer voldoet in het algemeen aan de behoefte aan energie en eiwit, maar is gebrekkig in de aanwezigheid van natuurlijke, organische voedingsstoffen. Marstall Optimal is een voeder dat door zijn speciale samenstelling van kruiden en speciale voedingsstoffen deze voor de gezondheid zo belangrijke ingrediënten weer in het dagelijks rantsoen van paarden terugbrengt.”


Kleine dagelijkse hoeveelheden

“Geef je paard dagelijks 0,5 tot 0,75 kg Marstall Optimal. Het is voldoende om een rantsoen aan de norm te laten voldoen. Het voer is ideaal voor sober te voeren paarden die maar weinig krachtvoer nodig hebben. Maar ook om een standaard rantsoen te optimaliseren door een gedeelte van het krachtvoer te vervangen door Marstall Optimal. Het ook makkelijk om het standaard hooi en brokken rantsoen van pensionpaarden te verrijken door zelf iedere dag een portie Marstall Optimal mee te brengen.”

Deel dit artikel