Op zondag 24 september aanstaand zal de 6e editie van de Eenhoorn Kinderrit plaatsvinden vanaf Camping Boszicht in Laag Soeren. Dit evenement is bedoeld om kinderen op en leuke en speelse wijze te introduceren met de endurancesport, de marathon onder de paardensporten. Endurance Team de Eenhoorn uit Zutphen, een team dat al jarenlang uitkomt op endurancewedstrijd op het hoogste niveau, startte dit initiatief om kinderen meer te betrekken bij deze mooie sport.


Onder de begeleiding van een ouder, oom of oma zullen 22 kinderen een rit rijden van 8 of 16 km door de prachtige natuur van de Veluwezoom. De deelnemers: jongens en meisjes, van 4 tot en met 12 jaar oud en uit het hele land verzamelen om 10 uur op de camping voor de introductie. Daarna mogen zij hun paarden klaarmaken voor een heuse veterinaire keuring, zoals bij een echte endurancewedstrijd. Na de keuringen zal het startsignaal voor de eerste starters om 12 uur luiden.


Onderweg komen de deelnemers langs parkeerplaats de Lange Juffer en vlakbij parkeerplaats de Plagak, waar ze getrakteerd worden op wat lekkers door de organisatie en hun supporters voor ze verfrist hun weg kunnen vervolgen. De dag wordt afgesloten rond 16 uur met een prijsuitreiking, waar iedereen die de rit goed heeft uitgereden mooie prijzen krijgen, onder andere gesponsord door Marstall Paardenvoer.


Op de camping is er catering aanwezig, en met de prachtige glimlachen van de kinderen en hun vrolijke pony’s zijn alle ingrediënten aanwezig voor een fantastisch mooie dag. Een dag om niet te vergeten, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor eenieder die het meemaakt. Mis het dus niet, en kom gezellig kijken! Alle informatie over dit evenement is te vinden op www.kinderendurance.nl.


Tekst: Rachel Marty

Foto: Ruud Overes

Deel dit artikel