Je hoort vaak dat biergist en BT-biergist de spijsvertering en in het bijzonder de darm ondersteunt. En ook voor de huid en hoeven en vruchtbaarheid kunnen de positieve eigenschappen van biergist en BT-biergist wetenschappelijk onderbouwd worden.


Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen biergist en BT-biergist?


Biergist is o.a. leverancier van hoogwaardige eiwitten, is rijk aan vitamine E en sporenelementen en ondersteunt paarden die vaker last hebben van koliek of die langere tijd last hebben van spijsverteringsproblemen.


BT staat voor “biertreber”, bierbostel in het Nederlands. Bierbostel bevat een hoog gehalte aan ruwe celstof (>5%), ondersteunt de goede darmbacteriën en verbetert het waterbindend vermogen. Dat is natuurlijk in het bijzonder bij diarree en water bij de mest (“Kotwasser” in het Duits) een handige eigenschap.


BT-biergist is een combinatie van beide producten. Hierbij is biergist aan bierbostel gebonden, waardoor de positieve eigenschappen van beide componenten gecombineerd worden!

Deel dit artikel