Naast voldoende goed ruwvoer en vers water is krachtvoer noodzakelijk om je werkende paard in goede conditie te houden. Het is niet mogelijk om met alleen ruwvoer een rantsoen samen te stellen met een goede eiwit – energie verhouding. De energievoorziening uit ruwvoer wordt begrensd door de beperkte opname mogelijkheid ( 2 – 3% van het LG). Hierdoor ontstaat er altijd een eiwit overschot in het rantsoen. 


Enkele jaren geleden kwam een bekende Duitse P.R.E. eigenaresse bij Marstall met het probleem dat de door haar geïmporteerde paarden onvoldoende spieropbouw toonden en niet goed presteerden. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Marstall een speciaal voer ontwikkeld heeft voor de specifieke behoefte van Spaanse paarden, Marstall Condición.


Marstall Condición is een speciale muesli met hoogwaardig eiwit, een gemiddeld energie gehalte en een gereduceerd zetmeelgehalte. De combinatie van gereduceerd zetmeel en toegevoegde olie zorgt ervoor dat de energie uit Marstall Condición langzaam vrijkomt. Een enorm voordeel gezien het temperament van de Spaanse paarden.


De essentiële aminozuren zorgen voor een betere coördinatie en bewegingsafloop. Organisch selenium en goed opneembaar koper en zink staan garant voor een mooie vacht, imposante manen en goede hoeven. Uiteraard is Marstall Condición zeer geschikt voor alle dressuurtalenten.


Lees hier meer!

Deel dit artikel