De speciaal geselecteerde ingrediënten van de beste kwaliteit en de uitkomsten van grondig wetenschappelijk onderzoek vormen de basis van onze Sport-lijn.


Marstall is de eerste keuze van paardenhouders die waarde hechten aan voer van topkwaliteit. Dat is niet vanzelf gekomen. Al ruim 40 jaar houden wij ons aan onze filosofie om het beste paardenvoer te maken. Gezonde ingrediënten, in optimale verhoudingen, wetenschappelijke feiten en een flinke dosis verantwoordelijkheidsbesef zorgen dat de producten in onze Sportlijn premiumproducten zijn waar u op kunt vertrouwen.


Alle Marstall sportvoeders zijn ADMR-conform.


 


Marstall Concours


Snel beschikbare energie als snelheid geboden is!


 


Het voer voor topprestaties in elke discipline, waarbij snel beschikbare energie, scherpte en reactiesnelheid van belang zijn. Bijvoorbeeld voor draf- en rensport, springen, en eventing.


Snelle energie uit licht verteerbare granen. Met 40% haver en hydrothermisch ontsloten gerst- en maïsvlokken.


Haver-zetmeel wordt heel snel in de dunne darm opgenomen en komt daarmee vrijwel direct voor het paard beschikbaar. Deze kortdurende energieboost helpt de paarden maximaal te presteren. Gerst- en maïsvlokken vormen een energiebron voor de middellange termijn, doordat hun zetmelen iets langzamer afbreekbaar zijn.


De snel beschikbare energie boost voor snelle reactie!Meer informatie

 


Marstall Cornmuesli


De Power-Muesli voor kracht, uithoudingsvermogen en beheersing!


 


Energierijke muesli zonder haver. Voor alle sportdisciplines waarbij kracht, uithoudingsvermogen en beheersing gevraagd worden. B.v. voor dressuur, mensport en eventing.


Met 80 % hydrothermisch ontsloten, licht verteerbare gerst- en maïsvlokken, eiwitarm, zonder haver en zonder melasse. Omega-3-vetzuurrijke plantaardige olie, lecithine en extra veel vitamine E.


Marstall Cornmuesli combineert licht verteerbare gerst- en maïsvlokken met omega-3-vetzuurrijke plantaardige olie voor een hoge energiedichtheid. Daarnaast zorgt het voor een mooie glanzende vacht. Verder ondersteunt de waardevolle lecithine de vetstofwisseling en de benutting van de energiebronnen. Biergist levert hoogwaardige voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld essentiële aminozuren en B-vitamines.


Een hoog gehalte aan vitamine E ondersteunt de spieren bij de afbraak van vrije radicalen ontstaan bij de stofwisseling, die bij sportieve inspanning extra ontstaan.


Cornmuesli is energie- en zetmeelrijk, eiwitarm en melassevrij!


De bijzondere combinatie van hoogwaardige voedingsstoffen zorgt voor een evenwichtig temperamentMeer informatie


Marstall Condición


Voor een prachtig gespierd, expressief paard met een glanzende vacht, indrukwekkende manen en gezonde hoeven!


 


Marstall Condición is een muesli van hoge kwaliteit voor alle dressuurpaarden, met name Pura Raza Espagnola (P.R.E.). 


Gebaseerd op de originele Iberische voeding, is Marstall Condición perfect afgestemd op de behoeften van Spaanse paardenrassen en andere dressuurtalenten. Licht verteerbare koolhydraten uit hydrothermisch ontsloten maïs- en gerstvlokken, goudgele haver en omega-3 vetzuurhoudende plantaardige olie voorzien in de energiebehoefte met een bewust verlaagd zetmeelgehalte. Hoogwaardige eiwitcomponenten uit soja, raapzaad en biergist vormen samen met erwten, luzerne en vooral, de in pure vorm, toegevoegde essentiële aminozuren, de perfecte voorwaarden voor een goed geproportioneerde spieropbouw. Onze Condición geeft paarden, en vooral jonge paarden die dressuurgetraind zijn, de nodige kracht om mooi “rond” te worden.


Daarnaast zorgen de hoogwaardige eiwitcomponenten voor een gezonde huid, mooie vacht,  lang haar en stabiele hoeven. De plantaardige olie, het gele lijnzaad en het waardevolle silicium uit diatomeeënaarde onderstrepen dit effect. Omdat het hooi op onze breedtegraden meestal arm is aan koper, zink en selenium, worden deze sporenelementen aangevuld met Marstall Condición. Samen met de toegevoegde vitamine E en A verhoogt de bijzonder biologisch beschikbare, organische seleniumgist het antioxiderende vermogen van de spiercellen. De toevoeging van calcium, magnesium en natrium ondersteunt de activiteit van de spieren en zenuwen. De vezelcomponenten in Marstall Condición zorgen ervoor dat je paard langzamer eet.Meer informatie


De verschillen op een rij:


 

 

Concours

Cornmuesli

Condición

Vitamine E

+ (560mg)

++(800mg)

+ (390mg)

Vezels/ vet

+

++

+++

Graan/ zetmeel

++

+++

+/-

Eiwitten/ aminozuren

++

+

+++

Energie

+

+++

++

Haver

40%

Vrij

20%

Sport

Snelheid

Uithoudingsvermogen

Kracht en balans


Is het noodzakelijk om je paard graanvrij te voeren? Neem dan contact op met onze voedingsspecialisten voor een gratis voedingsadvies!


 


Marstall Sport-lijn; Wetenschappelijke achtergrondinformatie


 


Onderzoek levert onderbouwde wetenschappelijke feiten op. Wij gebruiken deze bij de ontwikkeling van onze producten.


a) Alle eiwitten in het lichaam zijn opgebouwd uit in totaal ca. 20 verschillende aminozuren. Wanneer bepaalde essentiële aminozuren onvoldoende aanwezig zijn, wordt de opbouw  lichaamseiwit, bijvoorbeeld spierweefsel, beperkt.


Standaard paardenhooi en muesli bevatten meestal te weinig van bepaalde essentiële aminozuren, b.v. lysine, methionine, threonine, tryptofaan etc.! Wanneer deze aminozuren doelgericht aan in het dagelijks rantsoen worden toegevoegd, dan verbetert het herstel en de opbouw van spierweefsel, ontstaan er minder afvalproducten en kan het genetisch potentieel („bouwplan“) van het lichaam zo goed mogelijk benut worden.


b) Niet ieder voedereiwit is even goed. Alleen de eiwitten die in de dunne darm verteerbaar zijn, kunnen door het paard benut worden! In het meest optimale geval zijn de eiwitten in paardenhooi voor maximaal 50% benutbaar voor een paard. Daarom kan men het beste


kristallijne, pure aminozuren bijvoeren, omdat deze voor 100% verteerbaar zijn in de dunne darm, worden direct opgenomen in het bloed en dus ook direct naar de lever en de spier!


 

Deel dit artikel