Het ene sportpaard is niet hetzelfde als het andere sportpaard. Het hangt af van de eisen van de hippische discipline. Hier is onze aanbeveling voor welke discipline welk van onze sportvoedingen het meest geschikt is:

Concours

Alle disciplines waarin snelheid belangrijk is, zoals racen en springen

CornMuesli

Alle hippische disciplines waar uithoudingsvermogen vereist is, zoals mennen en dressuur

Champion

Disciplines waarin uithoudingsenergie en ronde lichaamsvormen of goede spieren gewenst zijn zoals dressuur, mennen en western (hogere klassen)

Amino Sport Muesli

Het is voor alle prestatiegerichte sportpaarden waarbij uithoudingsvermogen, reactievermogen en snelle regeneratie belangrijk zijn, zoals eventing, endurance rijden, springen (hogere klassen).

Sensation pro

Het ondersteunt de gezondheid bij alle sportprestaties met ingrediënten voor een versterkt immuunsysteem, voor een gezond maagdarmkanaal, voor sterke spieren, voor gezonde pezen en gewrichten, voor efficiënte luchtwegen, voor sterke hoeven, een gezonde huid en een glanzende vacht. Overigens zijn de voeders voor sportpaarden ook met elkaar te combineren en uiteraard ook voor andere disciplines te gebruiken dan aangegeven.

Wilt u een te mager sport- of recreatiepaard voeren, dan adviseren wij de varianten Champion, Sensation-Pro en Amino-Sport Muesli tot het paard zijn ideale gewicht en goede spieren heeft.