“Als je paard voornamelijk hooi krijgt gevoerd in de wintermaanden is er een hele grote kans dat je paard te weinig threonine krijgt. Terwijl paarden juist een hoge behoefte aan threonine hebben.”


Waarom is threonine belangrijk?


Threonine is een van de twintig essentiële aminozuren*. Een tekort aan één van de aminozuren kan leiden tot doffe vacht, slechte hoeven, beperkte spieropbouw. Kijken we specifiek naar threonine, dan zie je dat de actieve werking van dit aminozuur zich toespitst op:


  • Het immuunsysteem (opbouw antilichamen)
  • De gewrichten (ontwikkeling kraakbeen)
  • Spieren (ontwikkelen en in stand houden).


Hoogwaardig

Mark Hilkens adviseert paardenhouders die een winterrantsoen geven dat voornamelijk uit hooi bestaat marstall Amino-Muskel PLUS. “Het is een concentraat van kristallijne aminozuren, wat zorgt voor hoogwaardige eiwitten. In de winter als het rantsoen wat minder gevarieerd is, zorgt het dat je paard voldoende essentiële aminozuren krijgt. De voordelen van dit supplement? Het smaakt goed, heeft een goede vorm en beschikt over alle kwaliteiten die ik verwacht van een supplement.”


*Essentiële aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van het eiwit. Essentiële aminozuren, bijvoorbeeld: lysine, methionine, threonine etc., worden niet door het lichaam aangemaakt. Ze komen in het lichaam via de eiwitten in voeding, vaak is de hoeveelheid dan beperkt waardoor doelgerichte aanvulling aan te bevelen is. 


Het bewijs:


De onderstaande grafieken laten het effect van marstall Amino Muskel PLUS in relatie tot threonine.   


 


 


 

Deel dit artikel