Hooi in overvloed – voor sommige paarden is het een droom, andere paarden hebben het iedere dag.

“Ad libitum” wordt deze manier van hooi beschikbaar stellen wel genoemd, of te wel “vrij beschikbaar”. Paarden die dat hebben, kunnen dus 24 uur per dag hooi eten in onbeperkte hoeveelheden. Voordeel hiervan is dat er geen lange pauzes tussen de eetmomenten zitten, die de paardenmaag belasten. Ook de natuurlijke kauwbehoefte wordt voldoende bevredigd.

Een gevaar is er echter ook: Paarden die snel aankomen en paarden die eenvoudigweg te veel eten, kunnen te dik worden. Met behulp van slowfeeders, speciale hooinetten etc. kan de hoeveelheid ruwvoer worden beperkt.

In beginsel zouden de pauzes tussen eetmomenten bij paarden niet langer dan 4 uur mogen zijn.

Ben je op zoek naar ruwvoerproducten? Hier vind je onze Struktur-producten: https://www.marstallpaardenkracht.nl/producten

Deel dit artikel