Wanneer heeft je paard een eiwitsupplement nodig?

  • Wanneer een paard extra eiwit kan gebruiken voor spieropbouw en spieronderhoud, maar het bestaande rantsoen al voldoende gemineraliseerd en gevitamineerd is, is het verstandig om een eiwitsupplement te voeren.
  • Ook wanneer je het rantsoen volledig zelf wil samenstellen, kan een eiwitsupplement een onderdeel hiervan zijn. Hiervoor adviseren wij een gedetailleerd voeradvies inclusief behoefteberekening.
  • Wanneer de dierenarts hooggedoseerde supplementen/geneesmiddelen heeft voorgeschreven, die niet aangevuld mogen worden met gemineraliseerd krachtvoer.

Marstall Graanvrij-Mix is ​​het natuurlijke graanvrije eiwitsupplement voor spieronderhoud. De proteïne muesli kan naar wens gecombineerd worden met andere voeders, er worden geen mineralen, sporenelementen of vitamines toegevoegd.

De natuurlijke muesli bevat alleen inheemse voedingsstoffen en veel vezels die het kauwen bevorderen in de vorm van zacht timothee gras en Allgäu hooisnippers. Het graanvrije recept bevat ook geen melasse of luzerne. De muesli bevat natuurlijke bronnen van proteïne en heeft een ideale Calcium/Fosfor verhouding van 2:1.

Wortelen zorgen voor native beta-caroteen in de muesli en voor een goede acceptatie. Daarnaast zorgt hoogwaardige lijnzaad-saffloerolie samen met goudgeel lijnzaad voor essentiële omega-3-vetzuren en voor een glanzende vacht.

Concurrenten die eiwitsupplementen aanbieden, doen dit enkel in de vorm van gedroogde eiwitrijke weidegrassen en -kruiden. Dit is verder niet verrijkt en heeft niet de ideale Calcium/Fosfor verhouding. Het VREp* is ook lager dan bij de Marstall Graanvrij-Mix.

* Verteerbaar Ruw Eiwit paard (VREp) is de mate van vertering van het eiwit in een voedermiddel door paarden, de zgn. eiwitverteerbaarheid.

Deel dit artikel