Of je nu een fanatieke ruiter, een eigenaar van een manege of gewoon een liefhebber van paarden bent, het juiste dieet voor je paard is van het grootste belang. Een essentieel onderdeel van de verzorging van je paard is het verstrekken van de juiste voeding die zijn gezondheid, energie en prestaties optimaliseert. Een populaire keuze onder paardeneigenaren is Marstall Wiesen Cobs, een hoogwaardig voedingsproduct dat speciaal is samengesteld om aan de voedingsbehoeften van paarden te voldoen. 

Wat zijn Marstall Wiesen Cobs?

Marstall Wiesen Cobs zijn een voedzame mix van vezels, vitamines en mineralen, ontworpen om aan de dagelijkse voedingsbehoeften van paarden te voldoen. Ze kunnen gebruikt worden als ruwvoederaanvulling of als volledige hooivervanger.

Het zijn met warme lucht gedroogde pellets van eerste snede gras (van het maaimoment in de bloei) van soortenrijke natuurweides uit de Beierse Allgäu. Bestaande uit meer dan 50 verschillende kruiden en grassen. 

Door de combinatie van hoogwaardig ruwvoer en waardevolle voedingsstoffen bieden ze een uitgebalanceerde maaltijd. Deze cobs worden geproduceerd volgens strenge kwaliteitsnormen om ervoor te zorgen dat ze consistent zijn in voedingswaarde en smaak.

  • Rijk aan vezels: Marstall Wiesen Cobs bevatten een aanzienlijke hoeveelheid vezels, wat essentieel is voor de spijsvertering van paarden. Vezels helpen bij het bevorderen van een gezonde darmfunctie en verminderen het risico op spijsverteringsproblemen.
  • Gecontroleerde energie: Deze cobs bieden een evenwichtige bron van energie voor je paard, wat ideaal is voor verschillende activiteitsniveaus. Of je paard nu recreatief wordt gereden of actief deelneemt aan wedstrijden, Marstall Wiesen Cobs kunnen worden afgestemd op zijn energiebehoefte.
  • Essentiële voedingsstoffen: Naast vezels en energie, bevatten de cobs ook belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze voedingsstoffen dragen bij aan de algehele gezondheid, het immuunsysteem en de glans van de vacht van je paard.
  • Smakelijk: Marstall Wiesen Cobs zijn ontworpen om lekker te zijn voor paarden. De smakelijke samenstelling moedigt paarden aan om hun voeding volledig op te eten, wat verspilling minimaliseert.

Voordelen van Marstall Wiesen Cobs

  • Puur natuur
  • Stofvrij
  • Ideale Ca:P verhouding
  • Rijk aan ruwe celstof
  • Fructaanarm
  • Eiwitarm
  • Zonder melasse
  • Zeer geschikt voor oudere en stofgevoelige paarden

Voederadvies

Het voeren van Marstall Wiesen Cobs is eenvoudig en veelzijdig. Je kunt ze gebruiken als aanvulling op het reguliere voer van je paard. Afhankelijk van de behoeften van je paard, kun je de hoeveelheid cobs aanpassen. Het is belangrijk om de aanbevolen voedingsrichtlijnen van Marstall te volgen en eventueel advies in te winnen bij een dierenarts of voedingsdeskundige voor het beste resultaat.

We raden aan om Marstall Wiesen-Cobs in water te weken en als pap te voeren. Week 1 kg Marstall Wiesen-Cobs in ca. 2,5 tot 3,0 liter water tot alle Marstall Wiesen-Cobs volledig zacht zijn. 

Marstall Wiesen-Cobs is ADMR-conform volgens FN 1.1.2019.

Deel dit artikel