Een “balancer” voor paarden, ook wel bekend als een “voerbalancer” of “voersupplement”, is een type voedingssupplement dat is ontworpen om de voeding van paarden in balans te brengen en tekortkomingen aan voedingsstoffen aan te vullen. Dit kan vooral nuttig zijn als het basisdieet van een paard niet voldoende voedingsstoffen bevat om aan zijn voedingsbehoeften te voldoen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en andere belangrijke voedingsstoffen.

Balancers zijn met name handig in situaties waarin het paard slechts kleine hoeveelheden krachtvoer of andere aanvullende voeding krijgt, en het basishooi of gras dieet niet voldoende voedingsstoffen biedt. Een balancer kan helpen om tekorten te voorkomen en ervoor zorgen dat het paard alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor een goede gezondheid en prestaties.

Het is belangrijk om te weten dat de behoeften van paarden variëren op basis van hun leeftijd, activiteitsniveau, gezondheidstoestand en andere factoren.

Voordelen van het toevoegen van een balancer aan het paardenrantsoen

  1. Vitaminen en mineralen: Een uitgebalanceerde mix van essentiële vitaminen en mineralen die nodig zijn voor verschillende lichaamsfuncties van het paard. Dit kan helpen om tekorten te voorkomen en de algehele gezondheid te ondersteunen.
  2. Eiwitbalans: Balancer-voeding helpt bij het handhaven van een goede eiwitbalans in het dieet van het paard. Dit is vooral belangrijk voor paarden die beperkte hoeveelheden krachtvoer krijgen.
  3. Gezonde vetzuren: Gezonde vetzuren, waaronder omega-3-vetzuren uit lijnzaad, die bijdragen aan een gezonde huid, vacht en gewrichten.
  4. Anti-oxidanten: Krachtige polyfenolen als natuurlijke anti-oxidanten ter voorkoming van ontstekingsreacties
  5. Hoefgezondheid: Biotine en zink om de de hoefgezondheid ondersteunen
  6. Gewichtsbeheersing: Balancers helpen bij het handhaven van een gezond gewicht, vooral voor paarden die weinig krachtvoer nodig hebben. Ze bieden voedingsstoffen zonder de extra calorieën van traditioneel krachtvoer.  Balancers zijn laag in zetmeel en bevatten geen toegevoegde suikers.
  7. Ondersteuning bij speciale behoeften: Balancers helpen om aan de unieke voedingsbehoeften van verschillende paarden met verschillende behoeftes te voldoen.
  8. Spijsverteringsgezondheid: Balancer-supplementen bevatten prebiotica en probiotica om een gezonde darmflora te ondersteunen.
  9. Makkelijk aan te passen: Balancer-supplementen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan het dieet van het paard, wat handig is bij het voeren van hooi of gras dat mogelijk niet alle nodige voedingsstoffen bevat.
  10. Vermindering van over- of ondervoeding: Balancers helpen bij het voorkomen van over- of ondervoeding, omdat ze specifiek zijn ontworpen om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen te leveren zonder overtollige calorieën.

Deel dit artikel