Er zijn 2 nieuwe producten bijgekomen in de Marstall Fokkerij lijn! Marstall Veulenmuesli Actief en Marstall Fokkerij Actief.

5 tips voor merries, veulens en hengsten

  1. Energie naar behoefte: Merries vanaf de 8e maand van de dracht en tijdens de lactatie hebben meer energie nodig, net als hengsten tijdens de fokkerij. Energieleveranciers zijn graan, of nog beter, vezels en olie.
  2. Hoeveelheid zetmeel: Zetmeel gaat altijd gepaard met de afgifte van insuline om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Minder kracht betekent dus een lager risico, b.v. voor insulineresistentie, metabolische problemen, OCD (gewrichtschips), maagproblemen.
  3. Belangrijke voedingsstoffen: Licht verteerbare aminozuren, koper en selenium zijn belangrijk voor de vruchtbaarheid en groei. Maar ook calcium, fosfor, zink en mangaan zijn waardevolle voedingsstoffen voor een goede ontwikkeling van de veulens.
  4. Gewichtsbeheersing: Obesitas bij merries kan leiden tot een slechte opname. Bovendien kunnen grote hoeveelheden insuline leiden tot problemen bij het veulen en opflakkeringen van ontstekingen, bijvoorbeeld in de placenta. Een BCS van een merrie van 6 op een schaal van 1 tot 9 zou ideaal zijn.
  5. Individueel advies: Ieder paard is anders. De voerexperts van Marstall adviseren je graag.

Voor vruchtbaarheid, melkproductie & conditie

• Essentiële aminozuren
• Metabolisch vriendelijk voor merrie en foetus
• Graanvrij & zacht voor de maag

De graanvrije Marstall Fokkerij Actief muesli voor merries en hengsten, is mild voor de stofwisseling en vriendelijk voor de maag. Het bevordert de vruchtbaarheid en de lichaamsconditie en biedt zachte en optimale verzorging voor het ongeboren veulen.

Vezels en olie in plaats van granen zorgen voor veel energie zonder overmatige afgifte van insuline. Het optimale aminozuurpatroon, de organische sporenelementen en belangrijke mineralen en omega-3-vetzuren zijn afgestemd op de behoeften van fokpaarden. Dankzij de geconcentreerde formule is een kleine hoeveelheid voldoende.

Innovatief startvoer zonder graan voor optimale verzorging

  • Vanaf de 2e levensweek
  • Metabolismevriendelijke groei
  • Ondersteunt de spijsvertering
  • Essentiële aminozuren
  • Graanvrij & zacht voor de maag

Marstall Veulen Actief is een graanvrije, heerlijke en geconcentreerde muesli die optimale verzorging biedt voor veulens vanaf de tweede levensweek. Het bevat zeer weinig zetmeel en is licht verteerbaar. Dit garandeert een stofwisselingsvriendelijke groei, vooral als de merrie graanvrij wordt gevoerd.

Weinig zetmeel betekent weinig insulinesecretie, waardoor de rijping van het kraakbeen, de schildklierfunctie en de insulinegevoeligheid niet worden beïnvloed. Dit beschermt het hele organisme.

Deel dit artikel